İbar Ticaret/ Arçelik Küçükyalı Maltepe

Aydın MERTAYAK


Kendine Gıcık Olmak Modern İnsanın Kendiyle Savaşımı

Kendine Gıcık Olmak Modern İnsanın Kendiyle Savaşımı


Modern çağın paradokslarından biri, bireyin kendisiyle kurduğu karmaşık ve çoğu zaman gergin ilişkisidir. "Kendine gıcık olmak" deyimi, bu durumu mükemmel bir şekilde özetler. Kendi varlığımızdan, düşüncelerimizden, alışkanlıklarımızdan rahatsızlık duymak, aslında daha derin bir öz eleştirinin yansımasıdır. Peki, neden kendimize bu kadar gıcık oluruz? Bu içsel çatışmanın kökeninde ne yatar?

Öncelikle, toplumsal beklentiler ve sosyal medya etkisi büyük rol oynar. Sürekli bir rekabet ve kıyaslama ortamında yaşıyoruz. Instagram'da mükemmel hayatlar, LinkedIn'de başarı öyküleri ve Twitter'da zeka dolu paylaşımlar arasında gezinirken, kendi hayatımızın sıradanlığı bizi rahatsız etmeye başlar. "Ben neden böyle değilim?" sorusu zihnimizde yankılanır. Bu durum, kendimize olan hoşnutsuzluğumuzu artırır ve içsel bir gıcıklık hissine dönüşür.

İkincisi, mükemmeliyetçilik ve yetersizlik duygusu bu rahatsızlığı besler. Çocukluktan itibaren başarılı olma, en iyi olma baskısı altında yetiştirildik. Hatalarımızı kabul etmek yerine, onlardan utanır ve kendimizi eleştiririz. Bu eleştiri zamanla içselleşir ve kendimize karşı tahammülsüzlüğümüz artar. Yaptığımız her hatada, eksik bıraktığımız her işte, yeterince iyi olmadığımızı düşündüğümüzde, içimizdeki bu gıcıklık hissi büyür.

Üçüncü olarak, kişisel gelişim literatürü ve popüler psikoloji de bu duruma katkıda bulunabilir. "Kendini sev", "olumlu düşün" gibi mesajlar, çoğu zaman kendimizi eleştirirken daha da kötü hissetmemize yol açar. Çünkü bu mesajlar, zaten kendimize karşı olan gıcıklık hissini bastırmak yerine, onu daha da belirgin hale getirir. "Neden kendimi sevemiyorum?" sorusu, başka bir gerginlik kaynağı olur.

Peki, bu içsel çatışmanın üstesinden nasıl gelebiliriz? İlk adım, kendimize karşı daha şefkatli olmayı öğrenmektir. Hatalarımızı ve eksikliklerimizi kabul etmek, insan olmanın doğal bir parçasıdır. Kendimize gıcık olmak yerine, bu duyguları anlayışla karşılamak ve onlarla barışmak, iç huzurumuzu artırabilir.

İkinci adım, sosyal medya ve dış etkilerden uzaklaşarak, kendi değerlerimize ve hedeflerimize odaklanmaktır. Başkalarının başarılarını ve mükemmel hayatlarını kıskanmak yerine, kendi yolumuzu ve ilerlememizi değerlendirmek daha sağlıklı bir bakış açısı sunar.

Son olarak, mükemmeliyetçilik tuzağından kaçınmak önemlidir. Her zaman en iyisi olmak zorunda değiliz. Kendi sınırlarımızı kabul etmek ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmak, yeterlidir. Kendimize karşı daha hoşgörülü ve anlayışlı olmak, içsel barışımızı sağlamanın anahtarıdır.

"Kendine gıcık olmak" modern insanın kendiyle savaşımının bir yansımasıdır. Bu savaşımı kazanmak, içsel huzuru ve kendini kabulü benimsemekle mümkündür. Kendimize karşı daha şefkatli ve anlayışlı olmayı öğrenmek, bu gıcıklık hissinden kurtulmanın en etkili yoludur. Kendimize karşı dost olmayı başardığımızda, gerçek anlamda mutlu ve tatmin olmuş bir yaşam sürebiliriz.

Aydın Mertayak

YILMAZ; KALDIRIMLAR YAYALARINDIR

Yılmaz; " İlaçlama çalışmalarımız profesyonel bir şekilde ekiplerimizce devam ediyor. "

Kalkandere'nin Köklü Çay fabrikası ACEM Çay

Kaymakamımız Sayın Alpay DİNCEL, İkizdere Kaymakamı Sayın Ali ÖZDAŞ ile birlikte İkizderegücü Spor – Kalkanderespor U-12 Futbol Müsabakasını Takip Etti.

Sayın Alpay Dincel, Prof. Dr. Şaban Şimşek'i Ziyaret Etti

Kalkandere Vakfında Geneleksel Bayramlaşması Yapıldı

Kalkandere Eğitim Sağlık Çevre ve Kültür Vakfı 27. Yaşında

Mehmet Yılmaz, Kurban Bayramı’nın 3. gününde Yolbaşı Köyünde Esnaf ve Vatandaşları Ziyaret Etti

Mehmet Yılmaz, Kurban Bayramı’nın 3. Gününde, Şehidimiz Niyazi ÖZTÜRK’ün Kıymetli Ailesini Ziyaret Etti

Kalkandere Kaymakamı Sayın Alpay DİNCEL Kurban Bayramı Bayramlaşma Programına Katıldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2