-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Rize Balıkçılar Köyü’nde Kafes Balık Çiftliklerine Tepki: “Kimsenin Babasının Denizi Değil Burası”
Rize Balıkçılar Köyü’nde Kafes Balık Çiftliklerine Tepki: “Kimsenin Babasının Denizi Değil Burası”
Rize Balıkçılar Köyü’nde Kafes Balık Çiftliklerine Tepki: “Kimsenin Babasının Denizi Değil Burası”
Rize’nin Pazar ilçesine bağlı Balıkçılar Köyü halkı, denizlerine kurulmak istenen kafes tipi balık çiftliklerine karşı direniş başlattı.
Köy halkı, liman girişinde oturma eylemi yaparak şamandıra ve çapalarla yüklü araçların içeri alınmasına izin vermedi. Haber: İlyas GÜR Kamera: Cemil BİLGİN

Kuzuoğlu Grup, Günvak 1 ve Günvak 2 firmaları tarafından yapılmak istenen balık çiftliklerine karşı çıkan köylüler, “Denizler halkındır, kimsenin babasının malı değil” diyerek tepkilerini dile getirdi. Vatandaşlardan Mustum Kambay, “Bir zengin gelecek benim denizimi kirletecek.
Dingonun ahırı mı burası? Biz savaşırız, burayı kimseye vermeyiz” sözleriyle tepkisini ortaya koydu. “Ekmeğimizle oynanıyor” Rize Deniz Ürünleri Avcılar Üreticiler Birliği Başkanı Mustafa Kuru, 150 balıkçının geçim kaynağının tehlikede olduğunu söyledi: “Mahkeme sürecimiz devam ederken şamandıra ve çapalar getirildi. Biz kabul etmiyoruz.

Bu kadar insanın ekmeğiyle oynanmaz, yazık, günah.” Balıkçı köyünden 78 yaşındaki Dursun Ali Oğuz da, “Çay üç ay sürüm verir, deniz 12 ay ekmek verir. Reis-i Cumhur mağdurdan yanaydı, şimdi zenginden yana oluyor. 4 çocuğa neyle bakacağız?” diyerek sitemde bulundu. “Kimsenin babasının denizi değil” Köylülerden Hatice Yurtsever, “Geçimimiz balıkçılık.
Hakkımızı arıyoruz. Bu suçsa onu da onlar düşünsün” dedi. Çınar Oğuz ise, “Ayağım kırık ama geldim. Burası bizim tarlamız. Havaalanı avlanma yerimizi aldı, şimdi bir de denizimizi elimizden almak istiyorlar” diyerek tepki gösterdi. CHP’li Ocaklı: “Burada çadır kuracağım” Eyleme destek veren CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, “Bu halkın yaşam alanı. Burada gerekiyorsa ben de çadır kurup nöbet tutacağım. Bu bir siyasi dava değil, herkes yaşam alanını savunmalı” ifadelerini kullandı.
Gece boyunca süren oturma eylemi sırasında kafes yapımında kullanılacak malzemeleri taşıyan araçlar jandarma eşliğinde liman girişinden uzaklaştırıldı. Köylüler ise mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti.
Çayırlı Ortaokulu Öğrencilerinden Bilek Güreşinde Büyük Başarı
Yolbaşı Ortaokulu’nun TÜBİTAK 2204-B Başarısı
12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü: Milletimizin Hürriyet Destanı
Kayabaşı, Hurmalık ve Çayırlı köyleri Kalkandere Vakfında Buluştu
İl Encümeni Öztürk’ ten Kalkandere Belediye Meclisinin Kararına Tepki
Kalkandere Vakfında Dülgerli Köyü İftar Buluşması Gerçekleşti
BBP Kalkandere İlçe Başkanı Torlak’tan Sert Çıkış: “Halk İradesi Yok Sayıldı”
ORMANLI KÖYLÜLERİNİN BELEDİYEYE KATILMASI KABUL EDİLMEDİ
Anadolunun Sırrı: Ciğeri Yanan İnsanlar
Mehmet Yılmaz Dünya Kadınlar Günü Mesajı
Kalkanderespor Şampiyonluk Maçına Çıkıyor
Kalkandere Belediyesi Mart Ayı Meclisi Toplantısı Gerçekleştirdi
Gazeteci Hüseyin Başaran'ın Acı Günü
Domates Yetiştirme Rehberi
Muhtarlar Derneği İftar Programı Gerçekleştirdi
Derbide Kazanan Kalkanderespor
İnsan: Ölümü Bilerek Yaşayan Tek Yolcu
Ak Parti Kalkandere İlçe Yönetimi Atama Sonrası İlk Toplansını Gerçekleştirdi
Kalkandere Kültür Ve Yardımlaşma Derneğimiz 36 yaşında
Rize’nin Yüksek Kesimleri Beyaza Büründü:
Sayın Doğru'dan Esnaf Ziyareti
Düğüne Çağrılan Eşek ve Çocuklara Verdiğimiz Gizli Mesajlar
Çayırlı Ortaokulu’ndan Dartta Gururlandıran Başarı
“Çocuklarla Doğayı ve Tarımı Buluşturma Projesi” Doğa Dostu Tarım
Gazeteci Cemil Bilgin Anjiyo Oldu
Kalkanderespor'da Tek Hedef Veliköyspor Karşısında Galibiyet
Kalkandere Kaymakamlığı Ev Sahipliğinde Şehit Aileleri ve Gazilerimizle İftar Yemeği Verildi
Kalkandere Vakfı Başkanı İbar; Ramazan Mesajı
Kariyer ve Kitap Buluşması Gençlerle Gerçekleşti
Kalkandere Vakfı Ramazan Ayı Mesajı ve Etkinlik Duyurusu
Yükleniyor



