İbar Ticaret/ Arçelik Küçükyalı Maltepe
  • BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,35% 0,37
  • EURO

    45,61% 0,79
  • GRAM ALTIN

    4290,31% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6934,05% -1,15

FİLİSTİN BAROSU AVUKATLARI TBB’NİN EV SAHİPLİĞİNDE EN ÜST PROTOKOLLE AĞIRLANDI

FİLİSTİN BAROSU AVUKATLARI TBB’NİN EV SAHİPLİĞİNDE EN ÜST PROTOKOLLE AĞIRLANDI

YÖRESEL 19.09.2021 23:37:00 0
FİLİSTİN BAROSU AVUKATLARI TBB’NİN EV SAHİPLİĞİNDE EN ÜST PROTOKOLLE AĞIRLANDI

Filistin Barosu Başkan Yardımcısı Yazeed Makhlouf ve beraberindeki heyet, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun ev sahipliğinde 15-16 Eylül tarihlerinde Ankara’da en üst protokolle ağırlandı.

Batı Şeria ve Gazze’de görev yapan Filistin Barosu’na mensup avukatlar, TBB’nin davetlisi olarak Ankara’ya geldi. Heyet Ankara’da sırasıyla Kamu Denetçiliği Kurumu, Yargıtay Başkanlığı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adalet Bakanlığı’nı ziyaret etti.

Haber: Bayram Ali Kavalcı
ADALET BAKANI GÜL’E ZİYARET; Heyeti kabul eden Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Filistin’deki hukuksuzluğun, BM’lerin onlarca kararına rağmen insanlık adına üzücü bir tablo olduğunu söyledi. Bakan Gül, “Tüm bu haksızlıklara karşı insanlık sessiz kalırken, Türkiye Filistin’in haklı davasında da yanında olmuştur. Türkiye Filistin’le ilgili hakkın ve hukukun olmaya her daim devam edecektir. İnsan hakları ve hukuk adına konuşanların ‘gerçekten dünyada adalet var’ diyebilmesi için Filistin bir turnusol kâğıdıdır. Tekrar size ve heyetinize hoş geldiniz diyorum” dedi.

Filistin Barosu Başkan Yardımcısı Yazeed Makhlouf da, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın selamlarını ileterek söze başladı. Makhlouf, “Bugün çok mutluyuz. Batı Şeria ve Gazze’deki meslektaşlarımızın, kurumlarımızın bir araya gelmesi, iletişim imkansızlığı nedeniyle çok zordur. Türkiye’nin Filistin davasına vermiş olduğu desteği biz hep gurur kaynağı gördük. Tekrardan sizlere derin ve samimi duygularla şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Feyzioğlu da, Filistin’den gelen heyetin Ankara’da en üst protokolle kabul edildiğini belirterek, “Bu sıradan bir protokol gezisi değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın en üst dereceden ifade ettiği devletimizin ve milletimizin duruşunun ortaya konması” dedi. Feyzioğlu, “Türk milleti tek yürek Filistin davasının arkasındadır. Öyle sanıyorum ki Filistin’den gelen değerli meslektaşlarımız bunu burada yaşayarak görmüşlerdir. Biz de meslektaşlarımızın yeri geldiğinde hayatlarını ortaya koyarak gösterdikleri duruşun arkasındayız. Türkiye’nin Filistin için gösterdiği duruşu çıkarsızdır, kendi menfaatini gözeterek gösterdiği bir duruş değildir. Meslektaşlarımızdan da bizim istirhamımız Türkiye’ye yönelik haksız saldırılarda kamuoylarını doğru bilgilendirmeleridir” dedi. “Birbirimizi tanıma ve iş birliği yolunda bu ziyareti çok önemli bir adım olarak görüyorum” diyen Feyzioğlu, “En kısa zamanda da bir iadeyi ziyaret için biz Filistin’e gideceğiz inşallah. Bu kabul için bir kez daha teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Filistin heyeti, TBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Sabri Erdal Güngör eşliğinde Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı tarafından da kabul edildi.

AKARCA: BAĞIMSIZ VE ÖZGÜR BİR FİLİSTİN HEPİMİZİN DİLEĞİ; Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca da, heyeti kabulü sırasında, Türkiye ve Filistin arasında bütün alanlarda güçlü bir bağ ve işbirliği olduğunu söyledi. Türkiye Barolar Birliği ile Filistin Barosu arasında hukuk alanındaki iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Akarca, “Hepimizin dileği bağımsız ve özgür bir Filistin devletinin ebediyete kadar sürmesi” dedi.

Feyzioğlu da, “Zaten yüreğimizdesiniz. Kendine Türk’üm diyen ve bu toprakların davasına bağlı olan herkesin yüreğindesiniz. Filistinli meslektaşlarımızla bundan sonra daha yakın çalışacağız. Ev sahipliğiniz için şahsınızda tüm Yargıtay’a teşekkür ediyorum” dedi.

Filistinli heyet, Yargıtay’ın yeni hizmet binasını da tek tek gezdi. Yetkililerden bilgi aldı.

KDK DENETÇİLERİNE ZİYARET; Heyet, Kamu Denetçiliği Kurumu’nu da (Ombudsmanlık) ziyaret etti. Ziyarette KDK Denetçileri Yahya Akman, Sadettin Kalkan, Arif Dülger, KDK Genel Sekreteri İbrahim Kılınç, TBB Başkanı Prof. Dr. Feyzioğlu ve TBB Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Necdet Basa da yer aldı. Burada bir konuşma yapan Feyzioğlu, ombudsmanlık kurumunun Türkiye’deki işlevinden söz ederken, şunları söyledi:

Türkiye’de ombudsmanlığın geldiği noktayı şöyle özetleyeyim size: Burada vatandaşın başvurusu üzerine verilen kararlara yazılan gerekçeler birer bilimsel hukuk makalesi gibi. Ombudsman bir konuda tavsiye kararı veriyorsa vatandaşın lehine, o kararın Türk idaresi üzerinde hukuki değil ama fiili bağlayıcılığı var. Türkiye’de vatandaş ile idarenin arasındaki yargısal uyuşmazlıklar idare mahkemesine götürülür. Eğer vatandaşın elinde ombudsmanın verdiği kendi lehine bir karar varsa, şahsi tecrübem idare mahkemelerinin o kararı emsal alarak kendi kararlarını verdikleri yönündedir. Bizimle de ilgili çok sayıda kararları var. Biz tabi çok ciddiye alarak okuruz ve kendi yönetim kuruluma da söylediğim şudur. Ombudsmanın böyle bir kararı varken dava yoluna gittiğimizde kazanma şansımız çok az derim. Dolayısıyla bizim için hukukumuza çok büyük bir kazanç oldu.” dedi.

BİZİM DOSTLUĞUMUZ ÇIKARSIZDIR, YÜREKTENDİR

Filistin halkının uğradığı baskı, zulüm ve eziyetlere karşı Türk devleti ve Türk milletinin tek yürek olduğunu vurgulayan Feyzioğlu, “Bizim dostluğumuz çıkarsızdır. Yürektendir. Milletimizin uğradığı soykırım iftirasının sizin tarafınızdan iç yüzünün bilinmesini isteriz ve manevi desteğinizi bekleriz” ifadelerini kullandı.

AKMAN: POPULARİTEMİZ VATANDAŞLAR İÇİN; KDK Denetçisi Yahya Akman da ombudsmanlık kurumunun popülaritesinin vatandaş için olduğunu söyledi. Akman, “Biz yargıda alternatif çözüm yollarından bir tanesiyiz. Ombudsmanlık uluslararası bir kurumdur. Ülke dışındaki insan hakkı ihlalleriyle ve milli meselelerle de ilgiliyiz” diye konuştu.

MAKHLOUF: KENDİ ÜLKEMİZDE GİBİYİZ; Filistin Barosu Başkan Yardımcısı Yazeed Makhlouf ise, şunları söyledi: “Sizlerle birlikte burada olmaktan biz çok mutluyuz ve gururluyuz. Türkiye ve Türk halkı, Filistin’in ve Filistin halkının uğradığı zulüm ve mağduriyetlere her zaman karşı çıkmıştır. Osmanlı’dan bugüne her zaman Filistin’den yana bir duruş göstermiştir. O yüzden teşekkür ederiz. Herkesten sıcak bir karşılama gördük. Bu bizi çok gururlandırdı. Biz burada kendimizi kendi ülkemizde gibi hissediyoruz. Dileriz iş birliğimiz daha da ilerler.” dedi.

 

Kalkandere'nin Köklü Çay fabrikası ACEM Çay

Kaymakamımız Sayın Alpay DİNCEL, İkizdere Kaymakamı Sayın Ali ÖZDAŞ ile birlikte İkizderegücü Spor – Kalkanderespor U-12 Futbol Müsabakasını Takip Etti.

Vesselam: Üç Y Yalnız Değil

Tahir Orhan 14 Haziran Cumartesi günü Saat 11:00 , Trabzon Sanatevi'nde

Sayın Alpay Dincel, Prof. Dr. Şaban Şimşek'i Ziyaret Etti

Kalkandere Vakfında Geneleksel Bayramlaşması Yapıldı

Kalkandere Eğitim Sağlık Çevre ve Kültür Vakfı 27. Yaşında

Mehmet Yılmaz, Kurban Bayramı’nın 3. gününde Yolbaşı Köyünde Esnaf ve Vatandaşları Ziyaret Etti

Mehmet Yılmaz, Kurban Bayramı’nın 3. Gününde, Şehidimiz Niyazi ÖZTÜRK’ün Kıymetli Ailesini Ziyaret Etti

Sayın Mehmet Yılmaz ve Sayın Mustafa Kurt Kalkandereli Esnafları Ziyaret Etti

Kalkandere Vakfı ve Derneği Başkanı İSAN İBAR'dan Kurban Bayramı Mesajı

Kalkandere Kaymakamı Sayın Alpay DİNCEL Kurban Bayramı Bayramlaşma Programına Katıldı

Sayın Alpay DİNCEL, Kurban Bayramı Münasebetiyle Aziz Şehidimiz Niyazi ÖZTÜRK’ün Kıymetli Ailesini Ziyaret Etti

Sayın Mehmet Yılmaz, Kalkandere Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün Yürüttüğü Saha Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Kalkandere Vakfı, Dernek Başkanı Mehrum Hızır Yılmaz Anma Mesajı

ÇAYKUR Basın Duyurusu

Yaş Çayın Alımı ÇAYKUR Güvencesinde

KALKANDERE VAKFI; " 29 MAYIS 1453 İSTANBULU'UN FETHİNİN 572.YILI KUTLU OLSUN! "

Ecrin Sema Aksu, Rize İl Genelinde Düzenlenen Kitap Kurdu Yarışmasında Büyük Bir Başarıya İmza Attı

Ormanlı İlkokulunda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Heyecanı

Kalkandere Çayı'nın Gücü

ŞEHİT EREN BÜLBÜL KARATE ŞAMPİYONASI'NDA KALKANDERELİ DAMLA MİRAY KAVRAK'IN BÜYÜK BAŞARISI

Özel idaremiz Ekiplerince Kalkandere İlçemizde; Bakım Onarım Satıh Serme Temizlik Çalışmaları Yapıldı

Kum Saati Akarken: Gençliğe Dair Bir Muhasebe

Kalkandere Ziraat Odası Başkanlığı Sebze Fidesi Satışları Devam Etmektedir

Dünya Oyun Oynama Günü İlçe Şenliği Gerçekleştirildi

Kalkandere Kaymakamı Sayın Alpay DİNCEL, Salep Bahçelerini Ziyaret Etti

Sayın Alpay DİNCEL başkanlığında İlçe İdare Şube Başkanları Toplantısı Gerçekleştirildi

Sayın Alpay DİNCEL’den “İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” Kampanyasına Destek

Çayırlı İlk/Ortaokulu Bocce Takımı, Kalkandere Belediye Başkanı Sayın Mehmet Yılmaz'ı Ziyaret Etti

Yükleniyor

Kalkandere'nin Köklü Çay fabrikası ACEM Çay

Kaymakamımız Sayın Alpay DİNCEL, İkizdere Kaymakamı Sayın Ali ÖZDAŞ ile birlikte İkizderegücü Spor – Kalkanderespor U-12 Futbol Müsabakasını Takip Etti.

Sayın Alpay Dincel, Prof. Dr. Şaban Şimşek'i Ziyaret Etti

Kalkandere Vakfında Geneleksel Bayramlaşması Yapıldı

Kalkandere Eğitim Sağlık Çevre ve Kültür Vakfı 27. Yaşında

Mehmet Yılmaz, Kurban Bayramı’nın 3. gününde Yolbaşı Köyünde Esnaf ve Vatandaşları Ziyaret Etti

Mehmet Yılmaz, Kurban Bayramı’nın 3. Gününde, Şehidimiz Niyazi ÖZTÜRK’ün Kıymetli Ailesini Ziyaret Etti

Kalkandere Kaymakamı Sayın Alpay DİNCEL Kurban Bayramı Bayramlaşma Programına Katıldı

Sayın Alpay DİNCEL, Kurban Bayramı Münasebetiyle Aziz Şehidimiz Niyazi ÖZTÜRK’ün Kıymetli Ailesini Ziyaret Etti

Sayın Mehmet Yılmaz, Kalkandere Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün Yürüttüğü Saha Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Kalkandere Vakfı ve Derneği Başkanı İSAN İBAR'dan Kurban Bayramı Mesajı

ÇAYKUR Basın Duyurusu

Yaş Çayın Alımı ÇAYKUR Güvencesinde

KALKANDERE VAKFI; " 29 MAYIS 1453 İSTANBULU'UN FETHİNİN 572.YILI KUTLU OLSUN! "

Pendik Rizeliler Derneği 2. Seçimli Olağan Genel Kurulunu Gerçekleşti

Çaykur da Mevsimlik İşçi Alım Şartları Netleşti

Rize İl Özel İdaresi; Yaz Sezonu Öncesi Yayla Yolları Ulaşıma Hazırlanıyor

YAĞMUR İKİZDEREDE KAR OLDU RİZENİN YÜKSEK KESİMLERİNE 14 MAYIS’TA KAR YAĞDI

Tarım ve Orman Bakanlığı 2025 Yılı Yaş Çay Fiyatını Açıkladı

Gıda ve Çay Emekçileri Sendikası’ndan Asgari Ücret Yorumu: “25 Lira Makul”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Futbol Turnuvası Şampiyonu Kalkanderespor Oldu

Kalkanderespor Erteleme Maçında Bugün Sahasında Madenli Belediyespor'u Konuk Edecek

Kalkanderespor Deplasmanda Galib Gelerek Rahat Bir Nefes Aldı

Kalkanderespor Sahasında Rize Belediyespor'a Mağlup Oldu

Süper Amatör Liginde Heyacan Dolu Maç Yolbaşıspor-Kalkanderespor

Kalkanderespor Bugün Sahasında Ardeşenspor'u Konuk Edecek

Kalkanderespor 3 Golle Güldü

Kalkanderespor'dan Başkan Mehmet Yılmaz'a Teşekkür Ziyareti

Kalkanderespor-Pazarköyspor Karşısında Galibiyet Arıyor

Kalkanderespor Deplasmanda Maden Buldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2