İL Müftülüğü Şehit Ailesine Taziye Ziyareti 10 Şubat 2012 Cuma 20:29 Önceki gece Hakkari Çukurca'da şehit düşen ilimiz Güneysu ilçesinden Metin Çetin’in ailesine Müftülüğümüz tarafından taziye ziyareti yapıldı.
Müftülüğümüzden Şehit Ailesine Taziye Ziyareti
Önceki gece Hakkari Çukurca'da şehit düşen ilimiz Güneysu ilçesinden Metin Çetin’in ailesine Müftülüğümüz tarafından taziye ziyareti yapıldı.
Rize Merkez Yeniköy Mahallesindeki evlerinde bulunan baba Ahmet Çetin ve Anne Havva Çetin’in acılarını paylaşan İl Müftümüz Yusuf Doğan, taziye de bulunarak sabır temennisinde bulundu.
Ziyarete, İl Müftümüz Yusuf Doğan, İl Müftü yardımcımız Yahya Çankaya, Rize İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu, Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, Güneysu Belediye Başkan vekili Rıfat Özer, Güneysu Müftüsü Murat Mutlu, Şehit Aileleri Derneği Rize Şube Başkanı Kemal Aksu, Güneysu Milli Eğitim Şube Müdürü Suat Hayri Köseoğlu katıldı.
Güneysu ilçemize bağlı Kıbledağı Köyü Kur’an Kursu öğreticilerinden Besim Çetin’in de kardeşi olan şehit Metin Çetin’in baba evinde, Güneysu Kıbledağı Köyü Kur’an Kursu Öğreticilerinden Abdullah Yıldırım ve Yusuf Fırat Yasin Suresini okudular. İl Müftümüz Yusuf Doğan, yaptığı duanın ardından Bakara Suresinin 153, 154, 155, 156 ve 157. Ayetlerini okuyarak kısaca anlamlarına değindi. Anlamında “Ey iman edenler! Günahlara ve nefsin hazlarına karşı sabırla ve namazla yardım isteyin.Yüce Mevla bize burada iki şey istiyor. Birincisi günde 5 vakit namaz diğeri ise sabır istiyor. Şüphe yok ki Allah, sabredenlerle beraberdir. Allah, yardım ederek ve dualarına cevap vererek sabredenlerle beraberdir. Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Hayır, onlar diridirler. Fakat siz farkında değilsiniz. Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla, bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksiltmekle denemekteyiz. Sabredenleri müjdele. Onlar başlarına bir musibet geldiği zaman: “İnna lillahi ve inna ileyhi raciun” (Biz Allah’a aidiz ve O’na döneceğiz) derler.” İfadelerine yer verdi.